• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Château Tour Bel Air 2015
Med Pomerol i väst och Saint-Émilion i söder, ligger vingården bland de mest prestigefyllda terroirerna i Bordeauxs högra bank. Montagne Saint-Émilion är en riktig komet i Bordeaux och kan verkligen mäta sig med grannen Saint-Émilions stora Grand Cru-viner. Då distriktet är betydligt mindre känt, så går det att hitta viner till ett enastående värde här. Som Robert Parker skriver in sin bok om Bordeaux-viner: "Montagne is where you consistently find some of the deepest, richest wines" och där är Château Tour Bel Air ett utmärkt exempel. Ägd av familjen Laporte som har producerat vin i Montage-St-Émilion sedan 1760. Med en touch av ek, rundhet från Merlot, elegans från Cabernet Sauvignon och djup från Cabernet Francs aromer är det ett vin som ger oslagbar valuta för pengarna.

Lagring: Drick nu eller låt mogna till och med 2026

Karaktär: Fylligt och fruktigt

Färg: Vackert rubinröd

Land: Frankrike

Region: Bordeaux

Distrikt: Montagne Saint-Emilion AOC

Passar till: Dekantera minst en timme före servering och servera runt 16-20 grader tillsammans med rätter på vilt eller vällagrade ostar.

Druvor: 70% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc

Doft & Smak: Syltiga aromer av svarta frukter som plommon och svarta vinbär med en ton av kirsch. Smakrikt, friskt och kraftfullt med smidiga och sammetslena smaker och en ton av mint.

Alkoholhalt: 14,5 %

6 FLASKOR I TRÄLÅDA

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Slut

Vinlådan Innehåller

  • Château Tour Bel Air 2015 (i trälåda)

    Antal:6
    179 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS