• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
  • Vinlåda

Chateau Paret 2015

  • 6 flaskor

TOTALT 6 FLASKOR I TRÄLÅDA

Château Paret är vårt senaste fynd i Bordeaux efter att ha provat igenom ett femtiotal olika Bordeauxer i samma prisklass. Ett par stod ut för sin stil och kvalitet, men den som klev längst fram var just Château Paret från 2015! Slottet ägs av familjen Fauchey och har varit i släktens ägo sedan 1600-talet (!). Under krigsåren var de huvudleverantör till armén med vitt vin men har sedan dess planterat om det mesta till Merlot, som är den druva som lämpar sig bäst i klimatet och på jordmånen. Smakrik och elegant Bordeaux under parollen "mycket vin för pengarna". Levereras i snygg trälåda.

Lagring: Drick nu, eller låt utvecklas till 2022

Karaktär: Fruktigt och elegant

Färg: Djupt rubinröd

Land: Frankrike

Region: AOC Castilllon Côtes de Bordeaux

Passar till: Trevligt vin både som det är, tack vare frukten och till mat med sin rena, svartvinbärsfruktiga karaktär. Prova till de flesta, lite kryddigare, kötträtterna. Servera lite svalt, runt 17-18 grader.

Druvor: 85% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc

Doft & Smak: Fruktigt, väldigt ren och klassisk Merlot i medelfyllig, rund och lite kryddig stil. Eller som den kända vinkritikern Matthew Jukes uttryckt det: "This amazingly dense, dark, posh-tasting claret is a complete surprise... You get an awful lot of flavour for your money with cassis-steeped Paret".

Alkoholhalt: 13,0 %

829kr

  • Tillfälligt slut
Lagerstatus:
Tillfälligt slut

Produktinformation

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

  • Chateau Paret 2015 (i trälåda)

    Antal:6
    139 kr

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS