Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Egendomen Château Moncets är Moncets & Chambruns äldsta vingård. Den grundades 1770, då som Château Roussillon, men bär idag namnet efter Général de Moncets som köpte egendomen 1872, då han gick i pension från Napoleonkrigen. Under åren har Moncets tillhört en handfull familjer, men 2012 köptes det av ett franskt familjeföretag. Sedan dess har både gård och källare totalrenoverats och man har också förvärvat Château de Chambrun. Produktionen av Château Moncets har utvecklats och fått en ny etikett och verksamheten går också mot ekologisk vinframställning.

Passar till

Dekanteras med fördel och servera gärna runt 16-18°C till vilt, eller andra smakrika kötträtter.Toppen till ostbrickan framför brasan, kanske med en ugnsbakad Camembert.

Utmärkelser

Guld - Concours Mondial de Bruxelles 2020
92/100 - James Suckling
91/100 - Wine Enthusiast

Produktinformation

Lagerstatus
Kommer vecka 53
Lagring
Kan lagras 10 år +
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Lalande-de-Pomerol
Producent
Château Moncets & Chambrun
Huvuddruva
Merlot
Druvor
86% Merlot, 14% Cabernet Franc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Producent

  Château Moncets & Chambrun

  Ekologiska viner från Bordeaux.
  Château Moncets & Chambrun är vingårdar som ligger i Bordeaux regionen i Frankrike.

 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux- världens vinhuvudstad och en av världens mest berömda, prestigefyllda och produktiva vinregioner. Bestående av mångfald och kvalitet.

 • Distrikt

  Lalande-de-Pomerol

  Appellationen Lalande-de-Pomerol ligger i Bordeaux i sydvästra Frankrike. Regionen Bordeaux är delad på mitten av floden Gironde och Lalande ligger på den så kallade högra stranden. Produktionen innefattar röda viner och här dominerar druvsorten Merlot.