Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Bordeaux Frankrike
  • Kryddigt & Mustigt
Château Mangot Saint-Émilion Grand Cru 2020 Merlot

Château Mangot Saint-Émilion Grand Cru 2020

329kr

Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

94 poäng från vingurun Robert Parker!

Servera vinet kring 18 grader. Gärna till anrättningar på vilt serverad med en krämig kantarellrisotto.

Ett vackert och välbalanserat vin, sprängfyllt med aromer av körsbär, vilda bär, rosenblad, blodapelsin, viol, söt lakrits och lagerblad. Medel- till fyllig kropp, mjuka runda tanniner som ligger behagligt i munnen och en kritaktig lång finish.

Omdömen

Beskrivning

Denna dynamiska egendom på 37 hektar ligger i Saint Étienne de Lisse på lera och kalkstensjordar. Den enda odlingen som sträcker sig från platån ovanför slottet till platån nedanför, med sluttningar och terrasser där emellan.

Jordbruket är ekologiskt, med sådda täckgrödor som behålls året om, och vinifieringen sker för hand druvsort för druvsort. Detta för att ge den optimala förutsättningen av en perfekt blend.

Vingården är planterad med cirka 75% merlot, men det tenderar att minska på bekostnad av cabernet franc, allt eftersom vingården planteras om. Vinifieras sker i  traditionella barriquer samt på mindre oxidativa kärl som amforor, där Mangot nu är en pionjär.

Stilen på vinerna från vinågrden går att känna igenom genom dess renhet av frukten utan några framtvingade vinframställningssignaturer. Mangot, enligt vinkritker en av de bästa värdena i samtida Bordeaux.

Utmärkelser

94 Poäng - Robert Parker
91 Poäng - James Suckling
91 Poäng - Falstaff

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt