• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Château Langragnat Edition limitée 2016
Château Langragnat har varit familjeägt i tre generationer och traditionen märks i vinernas klassiska stil men det är med framtiden i åtanke som den nuvarande ägaren Thierry Diez har beslutat att driva vingården på ett hållbart sätt. Château Langragnat täcker 53 hektar och ligger i byn Saint Antoine du Queyret, i den östra utkanten av Bordeaux. Landskapet här är kuperat och jorden består av lerig kalksten. Mycket arbete görs i vingården för att säkerställa bästa möjliga kvalitet på de druvor som skördas. Beskärning för hand är en viktig del då det ger en mindre skörd men druvor av mycket högre kvalité. Druvorna skördas sedan med maskin innan de sorteras för hand på vingården. Vinifiering sker i rostfria tankar och vinet mognar i fina franska ekfat.

Denna Limited Edition är ett unikt urval av vingårdens bästa klasar, och slutresultatet blir ett vin av hög kvalitet i begränsad mängd. Endast 6666 flaskor finns av denna begränsade utgåva och varje flaska har ett unikt serienummer.

Lagring: Drick nu till och med 2023

Karaktär: Fylligt, komplext och kryddigt

Färg: Intensivt rubinröd med lila toner

Land: Frankrike

Region: Bordeaux

Distrikt: AOC Bordeaux Supérieur

Passar till: Servera runt 16-20°C till en fin köttbit, gärna grillat. Också väldigt passande till anka eller annat storvilt, såsom rådjur eller hjort.

Druvor: 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc

Doft & Smak: Komplexa aromer med toner av mogen frukt såsom svarta vinbär, hallon och körsbär. Välintegrerade smaker av ek med toner av vanilj och krydda. Mogna tanniner ger en fyllighet till vinet som är välbalanserat och fylligt.

Alkoholhalt: 14,0%

TOTALT 6 FLASKOR I TRÄLÅDA

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Slut
Kategorier

Vinlådan Innehåller

  • Château Langragnat Edition limitée 2016 (i trälåda)

    Antal:6
    179 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS