Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Bordeaux Frankrike
Chateau Lafite Rothschild Pauillac 2017 Cabernet Sauvignon

Chateau Lafite Rothschild Pauillac 2017

10 999kr

1 flaskor
Chateau Lafite Rothschild Pauillac 2017 Cabernet Sauvignon
Chateau Lafite Rothschild Pauillac 2017 10 999kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 3 st

Premier grand cru classé 1855

Servera vinet kring 18 grader efter 1-2 timmar på karaff. Perfekt till djupa smaker som örtbakat lamm serverad en krämig rotfruktsgratäng med en djup potent rödvinssås.

Elegant komplex aromatik där cassis och mogna vilda röda bär somjordgubbar står i fokus med subtila/diskreta inslag av kryddor, kubansk peppar samt en mycket diskret inslag av blommor och muskotnöt. Smaken är fruktig, välbalanserad med skarp mineralitet, en bra fräschör, en djup finess samt en vacker harmoni. På gommen uttrycker detta vin toner av cassis, björnbär och mer lätt mogna bär förknippade med fina inslag av blommor/lök/lilja, kryddor, zan, söta kryddor/vanilj samt diskreta inslag av tonkaböna (i bakgrunden). Bra längd. Vacker syrlig och gourmand uthållighet. Det finns en antydan av rostad mandel på finishen/beständigheten. Mycket fina tuggar på avslutningen och fasthet på uthålligheten.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 13.5%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Rött vin

Omdömen

Beskrivning

Château Lafite Rothschild är en av världens mest kända vingårdar. Vinerna från Ch. Lafite Rothschild är alltid i världsklass, ofta karakteriserad av att vara mindre kraftfull men mer elegant än de andra två 1. Cru's i Pauillac Latour och Mouton Rothschild. Hugh Johnson beskriver Latour och Lafite på följande sätt: "Lafite är tenoren, Latour är basrösten. Lafite är lyrikern, Latour är epikern. Lafite är en dans, Latour är en parad". Hemligheten bakom vinets storhet finns i flera förhållanden: först de framstående markförhållandena, bredvid den otroliga känslan av detaljer i vinodlingarna - vinstockarnas höga medelålder och den låga skörden. Och slutligen det rigorösa urvalet av cuvéer för blandning av Grand Vin. Allt detta bidrar till Lafites finess, delikata stil, intensitet och harmoni. En Lafite är en vinupplevelse som varje vinentusiast inte bör vara utan.

Utmärkelser

97 Poäng Tim Atkins 96 Poäng The Wine Independent 96 Poäng Robert Parker

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt