• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 25 582 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Vinlådan Innehåller

 • Château Gromel Bel Air Superiéur 2015 (6 Flaskor I Trälåda)

  Doft av mogen röd frukt med rökiga tobakstoner och en antydan av ek. Medelfyllig, stor smak av mjuka röda frukter, körsbär, svarta vinbär och behagliga jordnära tobakstoner och en touch av ek innan en relativt lång, smakrik avslutning.

  6st

  138kr

  Beskrivning

  Några av Bordeaux toppnamn har insett potentialen i Fronsac, som är granne med Pomerol. Viner producerade i Fronsac tenderar att vara en aning mer rustik än Saint Emilion, säg, med ett karakteristiskt bett – vilket passar perfekt tillsammans med lamm. Château Gromel Bel Air kan skryta med några av de högst belägna vingårdar i regionen, och är välsignat med kalkstensjordar som förmår att framhäva de täta fruktkaraktärerna i Merlot, men som även passar bra för Cabernet Sauvignon, vilken inte alltid är lätt att odla här. Den 27 hektar stora egendomen har anor från 1855 och producerar idag två prisbelönta cuvéer. Som varande granne med Pomerol på Bordeauxs högra strand fortsätter Fronsac i tysthet att producerar genomgående enastående viner, som en gång i tiden faktiskt var mer känd än de som producerades av sina grannar. Från en 150 år gammal vinkällare är detta ett läckert, moget och fruktigt rödvin, med en touch av ek.

  Passar till

  Öppna och dekantera någon timme innan servering, gärna tillsammans med lamm eller ugnsrostat eller grillat rött kött.

  Utmärkelser

  Guld - Concours de Macon
  Guld - Concours des vins Lyon

  Produktinformation

  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Kryddigt & Mustigt
  Färg
  Rubinrött
  Land
  Frankrike
  Region
  Bordeaux
  Distrikt
  Bordeaux Supérieur
  Producent
  Château gromel
  Huvuddruva
  Merlot
  Druvor
  70% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Sockerhalt
  <0.3 g/100ml
  Alkoholhalt
  13%
  Se även
  Kategorier
 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux- världens vinhuvudstad och en av världens mest berömda, prestigefyllda och produktiva vinregioner. Bestående av mångfald och kvalitet.

 • Kategori

  Våra bästa grillviner!

  Vi hjälper dig hitta vinerna som passar till den grillade maten.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.