Vinlådan Innehåller

 • Château de la Liquière Vieilles Vignes Rouge 2012

  • 750 ml
  • 14%

  Kraftfull och nyanserad doft, full av mörka och röda bär och kryddiga fattoner. Intensivt och elegant med toner av björnbär, mineral, torkade gröna örter och kryddiga fattoner. Servera något under rumstemperatur, mellan 16 och 18 grader.

  2st

  151kr

  Beskrivning

  Château La Liquière har 60 hektar vinodlingar i Faugères, ett område som ligger mellan Montpellier och Narbonne i Languedoc. Här producerar man 10 olika viner, både rött, vitt, rosé och mousserande. Alla vinerna är blandningar på klassiska sydfranska druvsorter i olika kombinationer. La Liquière var de första i området som sålde buteljerat vin och detta var faktiskt så sent som i slutet av 1960-talet. Före det var det vanliga att vinet såldes i ”lösvikt”. Antingen så kunde man komma till gården med egna kärl för att köpa vin eller så såldes det vidare i tankar till andra producenter i Languedoc. Château la Liquière Vieilles Vignes är ett kraftigt och intensivt vin att dricka nu eller lagra några år.

  Passar till

  Servera till smakrika kötträtter, kanske en pasta med ragu på högrev och trattkantareller.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Färg
  Rubinrött med blå kant
  Land
  Frankrike
  Region
  Languedoc-Roussillon
  Distrikt
  Corbières
  Huvuddruva
  Grenache
  Druvor
  Grenache, mourvèdre och syrah.
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  14%
 • Château de la Liquière Nos Racines Rouge 2011

  • 750 ml
  • 14.5%

  Fruktig och bärig doft med inslag av örter och mörka bär. Smakrik och fruktig med mjuka tanniner och ganska lång och örtig eftersmak. Servera något under rumstemperatur, vid 16 - 18°C.

  2st

  197kr

  Beskrivning

  Château La Liquière har 60 hektar vinodlingar i Faugères, ett område som ligger mellan Montpellier och Narbonne i Languedoc. Här producerar man 10 olika viner, både rött, vitt, rosé och mousserande. Alla vinerna är blandningar på klassiska sydfranska druvsorter i olika kombinationer. La Liquière var de första i området som sålde buteljerat vin och detta var faktiskt så sent som i slutet av 1960-talet. Före det var det vanliga att vinet såldes i ”lösvikt”. Antingen så kunde man komma till gården med egna kärl för att köpa vin eller så såldes det vidare i tankar till andra producenter i Languedoc. Nos Racines görs på druvor som skördas för hand, sorteras noggrant och efter krossning får musten med skalen jäsa och macerera på rostfria ståltankar i 30 dagar under temperaturkontroll. Vinet lagras på ekfat i ett år innan det buteljeras.

  Passar till

  Vinet passar bra till smakrika rätter av fläsk, kalv eller anka samt till medelstarka hårdostar, exempelvis emmentaler eller tomme de Savoie.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Färg
  Rubinrött med blå kant
  Land
  Frankrike
  Region
  Languedoc-Roussillon
  Distrikt
  Faugères
  Huvuddruva
  Carignan
  Druvor
  90% carignan, 10% grenache.
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  14.5%
 • Beskrivning

  Ett fruktigt vitt vin som fått vinguiden Hachettes "Coup de Coeur" (favorit). Château La Liquière har 60 hektar vinodlingar i Faugères, ett område som ligger mellan Montpellier och Narbonne i Languedoc. Här producerar man 10 olika viner, både rött, vitt, rosé och mousserande. Alla vinerna är blandningar på klassiska sydfranska druvsorter i olika kombinationer. La Liquière var de första i området som sålde buteljerat vin och detta var faktiskt så sent som i slutet av 1960-talet. Före det var det vanliga att vinet såldes i ”lösvikt”. Antingen så kunde man komma till gården med egna kärl för att köpa vin eller så såldes det vidare i tankar till andra producenter i Languedoc.Cistus görs på druvor som skördas för hand, sorteras noggrant och efter pressning får den klara musten jäsa på rostfria ståltankar under temperaturkontroll, vid 16 till 20°C. Vinet lagras på stora ekfat men 10% av vinet lagras på jästfällningen i små barriquer, dvs 225-liters ekfat som ger mer karaktär åt vinet, i minst sex månader.

  Passar till

  Vinet passar bra till smakrika rätter av fisk och skaldjur eller till rätter av kyckling eller ljust kött, gärna med gräddiga såser.

  Produktinformation

  Lagerstatus
  Tillfälligt slut
  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Färg
  Ljust gyllene
  Land
  Frankrike
  Region
  Languedoc-Roussillon
  Distrikt
  Faugères
  Huvuddruva
  Roussanne
  Druvor
  60% roussanne, 20% grenace blanc, 10% vermentino, 10% bourboulenc.
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Alkoholhalt
  14%
 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Languedoc-Roussillon

  Mellan Provence och Pyreneérna i Sydfrankrike ligger Languedoc-Roussillon, en av Frankrikes viktigaste vinregioner när det gäller kvantitativ produktion. Trots detta är Languedoc-Roussillon ett outforskat område om man talar med gemene man utanför Frankrikes gränser.