Château Caraguilhes Prestige Rouge 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin Prisvinnande vin
Château Caraguilhes Prestige Rouge 2015 Syrah
Prisvinnande vin
Château Viranel Trilogie Rouge Pays d'Hérault Cessenon Rouge 2015

Pris: 169 kr

Château Caraguilhes Prestige Rouge 2015

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2023
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt blålila
Land
Distrikt
Producent
Château Caraguilhes
Huvuddruva
Druvor
40% Syrah, 40% Carignan, 15% Cinsaut, 5% Mourvedre
Typ
Rött
Sockerhalt
1,5 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Fruktig, elegant och komplex doft av björnbär,skogsbär, rosmarin och timjan tillsammans med snygga, mörkare toner av oliver och tapenad. Fyllig, fruktig och ren, medelhavsstil i smaken med mycket mörka bär, örter och kryddor tillsammans med välintegrerade ekfatstoner.

Utmärkelser

91 poäng Wine Advocate

Passar till

Elegant matvin som passar extra bra till Provencalskt lamm, ugnsrostat nötkött med svart oliver, grillad anka med timjan eller till mellanlagrade ostar och chark med örter. Servera svalt, kring 16-17 grader och gärna efter en stund i karaff. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Château de Caragulihes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda. Deras Prestige Rouge är en klassisk Corbieres på en rad blåa druvor med snygg fatlagring.