Elegant matvin som passar extra bra till Provencalskt lamm, ugnsrostat nötkött med svart oliver, grillad anka med timjan eller till mellanlagrade ostar och chark med örter. Servera svalt, kring 16-17 grader och gärna efter en stund i karaff.
Fruktig, elegant och komplex doft av björnbär,skogsbär, rosmarin och timjan tillsammans med snygga, mörkare toner av oliver och tapenad. Fyllig, fruktig och ren, medelhavsstil i smaken med mycket mörka bär, örter och kryddor tillsammans med välintegrerade ekfatstoner.
Château de Caragulihes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda. Deras Prestige Rouge är en klassisk Corbieres på en rad blåa druvor med snygg fatlagring.