• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Champagnebondens nyårslåda
Sex champagner från småodlaren Champagne Marteaux. Exklusivt utvalda åt Vinoteket av Champagnebonden. Ta chansen att komma över din nyårslåda redan idag. Först till kvarn gäller!

2 x Marteaux Extra Brut

Druvor: 50% meunier, 30% chardonnay, 20% pinot noir

Extra torr champagne med extra mycket komplexitet. Alla druvor kommer från 2007 års skörd*. Flaskan har legat på sin jästfällning över tio års tid. Perfekt aperitif för dig som letar efter det där lilla extra i en mingelchampagne.

2 x Marteaux Terre d’Origine Brut

Druvor: 1/3 vardera av meunier, chardonnay och pinot noir.

Planerar du att bjuda på fisk, fågel eller vitt kött till huvudrätt? Då är den här champagnen din bästa vän. Fräsch och utvecklad på en och samma gång tack vare nylig degorgering efter hela fjorton år i producentens källare. Stor komplexitet och väldigt lång eftersmak. Alla druvor från skörden 2004*. Kuriosa: Terre d’Origin har utsetts till en av 2018 års
bästa champagner av ansedda La Revue du vin de France.

2 x Marteaux Rosé de Saignée

Druvor: 100 % meunier

Efter 36 timmars skalkontakt får den här roséchampagnen en härligt mörkrosa färg. Sedan följer fem år på jästfällningen, vilket ger en stor, fyllig doft som övergår i finstämda smaker av röda skogsbär och frukter. Mest spännande av allt? Champagnen är till 100% gjord på druvan meunier, något som är mycket ovanligt för roséer. Dosagen är 4 g/l. Det här är en riktig allround-champagne som passar till det mesta: aperitifen, varmrätten, ostbrickan eller chokladdesserten på en hallonspegel.

* ej årgångsbetecknad

Om Champagnebonden

Champagnebonden letar upp guldkornen bland Champagnedistriktets tusentals småodlare. Direkt från Champagnes mylla hem till dig.

Bakom Champagnebonden står champagneprofilen Kåre Halldén med över tjugo års erfarenhet av champagne. Kåre Halldén har skrivit ett flertal böcker om distriktet och dess bubblor, som bland annat belönats med Gourmand World Cookbook Award.

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Slut

Vinlådan Innehåller

 • Champagne Marteaux Extra Brut NV

  Antal:2
  419 kr
 • Champagne Marteaux Terre d’Origine NV

  Antal:2
  419 kr
 • Champagne Marteaux Rosé de Saignée NV

  Antal:2
  419 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS