Champagnebondens nyårslåda

Vinotekets Nyårslåda 2019 i samarbete med Champagnebonden.

Pris 2 499 kr

Tillfälligt slut

Champagnebondens nyårslåda

6 flaskor champagne utvalda och kvalitetssäkrade av Champagnebonden

Sex champagner från småodlaren Champagne Marteaux. Exklusivt utvalda åt Vinoteket av Champagnebonden. Ta chansen att komma över din nyårslåda redan idag. Först till kvarn gäller!

2 x Marteaux Extra Brut

Druvor: 50% meunier, 30% chardonnay, 20% pinot noir

Extra torr champagne med extra mycket komplexitet. Alla druvor kommer från 2007 års skörd*. Flaskan har legat på sin jästfällning över tio års tid. Perfekt aperitif för dig som letar efter det där lilla extra i en mingelchampagne.

2 x Marteaux Terre d’Origine Brut

Druvor: 1/3 vardera av meunier, chardonnay och pinot noir.

Planerar du att bjuda på fisk, fågel eller vitt kött till huvudrätt? Då är den här champagnen din bästa vän. Fräsch och utvecklad på en och samma gång tack vare nylig degorgering efter hela fjorton år i producentens källare. Stor komplexitet och väldigt lång eftersmak. Alla druvor från skörden 2004*. Kuriosa: Terre d’Origin har utsetts till en av 2018 års
bästa champagner av ansedda La Revue du vin de France.

2 x Marteaux Rosé de Saignée

Druvor: 100 % meunier

Efter 36 timmars skalkontakt får den här roséchampagnen en härligt mörkrosa färg. Sedan följer fem år på jästfällningen, vilket ger en stor, fyllig doft som övergår i finstämda smaker av röda skogsbär och frukter. Mest spännande av allt? Champagnen är till 100% gjord på druvan meunier, något som är mycket ovanligt för roséer. Dosagen är 4 g/l. Det här är en riktig allround-champagne som passar till det mesta: aperitifen, varmrätten, ostbrickan eller chokladdesserten på en hallonspegel.

* ej årgångsbetecknad

Om Champagnebonden

Champagnebonden letar upp guldkornen bland Champagnedistriktets tusentals småodlare. Direkt från Champagnes mylla hem till dig.

Bakom Champagnebonden står champagneprofilen Kåre Halldén med över tjugo års erfarenhet av champagne. Kåre Halldén har skrivit ett flertal böcker om distriktet och dess bubblor, som bland annat belönats med Gourmand World Cookbook Award.

  • Lagerstatus Tillfälligt slut
  • Innehåll 6 flaskor

Vinlådan Innehåller

Champagne Marteaux Extra Brut NV

Nyhet!
Champagne Marteaux Extra Brut NV Pinot Meunier 50% Pinot Meunier, 30% Chardonnay, 20% Pinot Noir Champagne
Antal:2
419 kr
Läs mer

Champagne Marteaux Terre d’Origine NV

Nyhet!
Champagne Marteaux Terre d’Origine NV Pinot Noir 34% Pinot Noir, 33% Pinot Meunier, 33% Chardonnay Champagne
Antal:2
419 kr
Läs mer

Champagne Marteaux Rosé de Saignée NV

Nyhet!
Champagne Marteaux Rosé de Saignée NV Pinot Meunier 100% Pinot Meunier Champagne
Antal:2
419 kr
Läs mer

Om Champagne Marteaux

Paret Olivier och Laëtitia Marteaux bor i byn Azy-sur-Marne, i Vallée de la Marne, den del av Champagnedistriktet som löper längs med floden Marne. Familjefirman producerar strax under 50.000 flaskor per år och äger nio hektar mark.

Släkten Marteaux har varit champagnebönder i flera generationer men Olivier och Laëtitia är de första i familjen att tillverka egen champagne. De första buteljerna såg dagens ljus för tio år sedan. Med en målmedveten kvalitetsstrategi har parets champagner hittat till såväl trestjärniga Michelinkrogar som kräsna kännare i franska sommelierkretsar. Och nu, för första gången, kan svenska champagneälskare äntligen också få tag på Olivier och Laëtitias gyllene bubblor, tack vare Champagnebonden och Vinoteket.

Champagnebondens nyårslåda

Tillfälligt slut