• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Champagne Charles Devauchene

Pris 1 699 kr
6 flaskor som levereras i exklusiv trälåda

1936 köpte Paul Lepicier de första jordlotterna i den lilla byn Bellevue, precis intill Epernay - den berömda staden där några av de bästa Champagne-vingårdarna har sina källare, till exempel Moët & Chandon. 1959 planterade hans son Jacky de första vinstockarna och startade produktionen av Champagne. 1982 tog nästa generation över vingården och utökade odlingen i området. 2003 kom David Lepicier, den fjärde generationen i släkten, till gården för att fortsätta sin fars arbete. Han utökade odlingen ytterligare och 2006 fick han statusen ”Negociant”, vilket gör att han kan köpa druvor från grannvingårdar vid behov.

Lagring: Drick nu, till och med 2024

Karaktär: Friskt, komplext och fruktigt

Färg: Ljust gyllene, med fin mousse

Land: Frankrike

Region: Champagne

Distrikt: AOC Champagne

Passar till: Servera runt 8-12°C till rätter på lite fetare fisk, såsom lax och tonfisk. Också väldigt bra som det är eller till skaldjur eller mjuka och milda ostar.

Druvor: Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay

Doft & Smak: Delikata, eleganta och väl avrundade aromer av äpplen och sommarblomster. Smakerna är runda och lena och inramas av livlig och trivsam mousse. Fruktigt, friskt, med en skön avslutning med viss kryddighet.

Alkoholhalt: 12%

Sockerhalt: 8 g/l

TOTALT 6 FLASKOR I TRÄLÅDA

* Trälådans utseende kan avvika från den på bilden.

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
100+ st

Vinlådan Innehåller

  • Champagne Charles Devauchene (i trälåda)

    Antal:6
    279 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS