• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 37 209 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Denna vintage-champagne är en hyllning till både druva, årgång, miljö samt klimat. Årgång 2013 var ett speciellt år; vintern var lång, våren blöt och en tveksam sommar med mycket värrme och våldsamma åskväder.

Bollinger har lyckats göra en otroligt välgjord vintage-champagne, bl.a. eftersom de valde att skörda sent för att säkerställa rätt mognad i druvorna. Eftersom årgång 2013 var ett extremt år är Champagnen av samma årgång också  känd som just extrem. På grund av den speciella årgången ansåg Bollinger att den inte skulle passa in i de tre klassiska årgångsserierna; La Grande Année, R.D. och Vieilles Vignes Francaises - helt enkelt bara för att 2013 är så markant annorlunda. Men just för att det är Bollinger så hindrar ett utmanande skördeår inte från att en god champagne kan skapas. B13 är ett klart bevis på det!

För att understryka att årgången har präglats av det oförutsägbara vädret och klimatet har Bollinger valt att ägna B13 åt miljön.

Passar till

Servera denna underbara champagne kring 8-10 grader. Perfekt till färska skaldjur, hummersoppa samt skaldjurspasta.

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 8 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Champagne
Producent
Bollinger
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12%
 • Producent

  Bollinger

  Ett gyllene vin med sammetslena bubblor sedan 1829.
  Bollinger, eller James Bond Champagnen, är ett av de sista självständiga champagnehusen i Frankrike. Här tillverkas viner på, i huvudsak, druvan Pinot Noir.

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Champagne

  Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.

 • Karaktär

  Torrt & Fruktigt

  Under denna kategori faller torra och fruktdrivna viner in med en restsötma på minimum 3g/ l max 12 g/ l.