• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 375 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Vinlådan Innehåller

 • Cerbaiona Brunello di Montalcino 2012 (i trälåda)

  Djup, superelegant och tydlig doft med lager på lager av vilda röda bär, kola, balsamvinäger, färska örter, flinta och krossat ostronskal. Smaken är lite elegant som doften med tight, delikat fruktighet i en nyanserad, silkeslen och kryddig stil. Frisk syra i bakgrunden och mer av de karaktäristiska, mineralrika tonerna lämnar en förbluffad.

  6st

  1 299kr

  Beskrivning

  Cerbaiona är en av de mest mytomspunna producenterna i Montalcino med legendariska Diego Molinaro vid rodret. Men det som framförallt är producentens kännetecken är kvaliteten och stilen på råvaran. Deras få hektar Sangiovese och inget mindre än världsklass. Årgång 2010 av deras Brunello är den senaste att betygsättas då den lilla producenten fortsätter att hålla sig i skymundan men fick då bland annat 98 poäng av Robert Parker!

  Passar till

  Dekantera någon timme i förväg och servera vid 16-18 grader, gärna då till toskanska rätter, ugnsrostat lamm eller nöt, rätter på småvilt, eller vällagrade ostar. Eller självklart till en riktigt bra ryggbiff eller entrecôte.

  Produktinformation

  Lagring
  Drick nu eller låt mogna vidare i cirka 10 år eller spara i cirka 20.
  Karaktär
  Stramt & Nyanserat
  Färg
  Djupt rubinröd
  Land
  Italien
  Region
  Toscana
  Distrikt
  Brunello di Montalcino
  Producent
  Cerbaiona
  Huvuddruva
  Sangiovese
  Druvor
  100% Sangiovese
  Typ
  Kork
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Sockerhalt
  1 g/l
  Alkoholhalt
  14.5%
  Se även
 • Huvuddruva

  Sangiovese

  Sangiovese "jupiters blod" odlas över hela landet, men framförallt i Toscana och Emilia-Romagna. Rödbäriga och eleganta viner som utgör några av Italiens finaste viner så som Chianti och Brunello di Montalcino.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Toscana

  Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

 • Distrikt

  Brunello di Montalcino

  Brunello di Montalcino, ”Den lilla svarta”, Toscanas stoltaste distrikt som konkurrerar med de prestigefulla vinerna från storebror Chianti Classico. Brunello di Montalcino ligger beläget i det vackra och böljande Italienska Toscana.

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS