Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna tillsammans med mörkt kött som lamm och nöt, höstiga grytor och grillat.
Härliga dofter av röda bär, mogen frukt och örter i glaset. Smaken är väl balanserad med en fin syra och toner av bigarråer och kakao. Finishen är lång.
Cristiano Nicolau Kopke gavs år 1836 titeln "Barão de Vilar" utav Portugals drottning, den har sedan dess varit kvar i familjen. Fernando Luis van Zeller hade förvärvat en lager Portvin och gav den till sina söner Fernando och Álvaro som använde detta för att grunda företaget. Álvaro van Zeller, den nuvarande vinmakaren på Barão de Vilar, började sin karriär på Quinta do Noval. Barão de Vilar har en lång fin tradition och tack var det - van Zeller är den längsta dynastin inom Portvin och Douro-handel. De kan spåra sina rötter tillbaka till Jorge Fernandes, en vinhandlare i början av 1700-talet. Inte mindre än 14 generationer van Zeller har varit inblandade i vinhandel från Dourodalen.