Capanna Rosso di Montalcino 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris
Capanna Rosso di Montalcino 2013 Sangiovese

Capanna Rosso di Montalcino 2013

Capanna Rosso di Montalcino 2013

Tillfälligt slut

Pris 165 kr 189 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2019
Karaktär
Kryddig och smakrik
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Rött
Sockerhalt
1,3 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Tydlig, stor och ren doft av röda trädgårdsbär, svarta vinbär och vanilj. Medelfyllig, relativt stor smak av körsbär, plommon och björnbär. Bra tanniner, frisk syra och en ihållande avslutning med bra ekfatskaraktärer.

Passar till

Perfekt vin till vilträtter, gärna grytor och till vällagrade ostar. Servera svalt, ett par grader under rumstemperatur och gärna efter en stund i karaff.

Beskrivning

Capanna har varit i familjen Cencioni sedan 1957 och har sin gård belägen strax norr om Montalcino i området kring Montosoli, som av många anses vara ett av de bästa "cru" för produktion av Brunello. Odlingarna, som uppgår till cirka 20 hektar, ligger i sin tur bara på de bästa delarna av familjens ägor och all skörd och produktion sker helt för hand där de selekterar vilka druvor som ska gå i vilka viner redan i vingården. Deras Rosso di Montalcino är de druvor som inte helt lever upp till att hamna i deras Brunello, men då ska man komma ihåg att deras Brunello anses vara bland de bästa som finns. En mini-Brunello i all sin glans.