Beskrivning

Cantine del Notaio kommer ifrån Basilicata i södra Italien och vingårdarna befinner sig utmed sluttningarna på den vulkan som heter Vulture. Ägaren Gerardo Giuratrabocchetti driver vingården med stor passion och entusiasm och i majoriteten av produktionen använder man den lokala druvsorten Aglianico. Ibland kallar man Aglianico för "Södra Italiens Nebbiolo" för likheterna mellan dessa. Båda skördas sent, båda har en hög halt av tanniner och antioxidanter och detta bidrar till viner med lång lagringspotential. 

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna tillsammans med matiga soppor, rätter på fläskkött, fågel och mellanlagrade hårdostar.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Basilicata
Producent
Cantine Del Notaio
Huvuddruva
Aglianico
Druvor
100% Aglianico
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.9g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Producent

  Cantine Del Notaio

  Ett vin som fötts ur vulkanisk jord.
  Cantine del Notaio ligger vid vulkanen Vulture. Där erbjuder den vulkaniska bergarten en fördelaktig jordmån för vinstockarna.

 • Huvuddruva

  Aglianico

  Aglianico, den blå nygamla utmanaren från södra Italien.

 • Region

  Basilicata

  En ganska okänd vinregion i södra Italien
  Basilicata är inte en av Italiens mest kända vinregioner, men idag är den på stark frammarsch. Det mest kända vinet är Aglianico.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.