Cantina Danese Nero d'Avola Terre Siciliane Nero d'Avola

Cantina Danese Nero d'Avola Terre Siciliane

Pris 89 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagring
Drick nu, till och med 2020
Karaktär
Fruktigt och kryddigt
Färg
Mörkt purpurrött
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Nero D'Avola
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
5 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Toner av viol och körsbärs på näsan. På paletten balanseras rikliga smaker av mogen frukt och kryddor med en fin syra och silkeslena tanniner.

Passar till

En utmärkt följeslagare till lamm, biff och ugnsrostat rött kött, men även till en robust pasta och vällagrade ostar. Serveringstemperatur: 16-18 grader.

Beskrivning

Familjen Danese grundade i början på 50-talet en vinbutik i den lilla staden Roncà som ligger i Verona-provinsen nära Soave DOC och Valpolicella DOC-områdena. Det började som en traditionell vinhandel som främst sålde vin på bulk. Men i takt med att efterfrågan på buteljerat vin ökade både nationellt och internationellt på 80-talet, grundade tre kusiner i Danesefamiljen ett nytt företag och investerade i sin första produktionsanläggning. Sedan 1997 ägs Cantina Danese Srl av far och son där sonen Luca Danese är VD. Cantina Danese jobbar aktivt med att alltid ligga i framkant i en ständigt föränderlig vinmiljö och som en viktigt del i det investerar de kraftigt i ny produktutveckling. Med kunden ständigt i fokus hoppas familjen Danese att du skall uppskatta både stunden och ögonblicket lika mycket som deras vin du dricker det i.