• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Cantina Danese Lessini Durello Spumante Brut Durello

Cantina Danese Lessini Durello Spumante Brut

Pris 129 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt, fruktigt och fräscht
Färg
Ljust halmgult, med gröna stråk
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Veneto
Klassificering
IGP
Producent
Cantina danese
Huvuddruva
Durello
Druvor
Durello, Chardonnay
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12%
Kategorier

Doft & Smak

Fin ihållande mousse, med aromer av gröna äpplen och vita vårblomster. Smakerna går även de i gröna äpplen, som ackompanjeras med friska och välbalanserade citrustoner.

Passar till

Servera väl kylt, runt 4-6°C tillsammans med skaldjur, enklare fiskrätter, soppor eller rätter på vitt kött. Funkar även alldeles utmärkt som aperitif.

Beskrivning

Familjen Danese grundade i början på 50-talet en vinbutik i den lilla staden Roncà som ligger i Verona-prvinsen nära Soave DOC och Valpolicella DOC-områdena. Det började som en traditionell vinhandel som främst sålde vin på bulk. Men i takt med att efterfrågan på buteljerat vin ökade på nationellt och internationellt på 80-talet, grundade tre kusiner i Danesefamiljen ett nytt företag och investerade i sin första produktionsanläggning. Sedan 1997 ägs Cantina Danese Srl av far och son där sonen Luca Danese är VD. Cantina Danese jobbar aktivt med att alltid ligga i framkant i en ständigt föränderlig vinmiljö och som en viktigt del i det investerar de kraftigt i ny produktutveckling. Men kunden ständigt i fokus hoppas familjen Danese att du skall uppskatta både stunden och ögonblicket lika mycket som deras vin du dricker det i.