Beskrivning

Charmigt och fruktigt vin från Sicilien gjort med Appassimento-metoden. Med denna metod torkas druvorna noggrant efter att de skördats. Resultatet är ett stort och supertillgängligt vin där du får mycket för pengarna.

Passar till

Perfekt något svalt till en kalvkotlett från grillen eller stekpannan. Gör sig också utmärkt som mingelviner, till annat nötkött eller varför inte en matig Pasta.

Utmärkelser

98/99 - Luca Maroni

Produktinformation

Lagerstatus
117 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Sicilien
Producent
Campo Pietra
Druvor
Lokal druvblend
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
15%
Se även
Kategorier
 • Region

  Sicilien

  Sicilien har under senare åren upplevt något av en renässans med både nya appellationer och producenter som helt fokuserar på kvalitet. En stor del i förklaringen till detta är att man nu för tiden letar efter ”terroir” i bra viner.

 • Kategori

  Appassimento

  Den unika Appassimento-metoden vid tillverkning av vin på torkade druvor erbjuder ett underbart sortiment med smakrika, karaktäristiska viner.

 • Karaktär

  Fylligt & Smakrikt

  Under denna kategori faller viner in som är ekfatslagrade, alternativt som fått mycket kontakt med sin jästfällning och utan sötma.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.