Dekantera någon timme före servering och servera runt 16-20 grader. Passar väldigt bra till vilt eller till det klassiska toskanska köket.
Härligt djupa aromer av svarta vinbär, hallon och kakao. Smaken är rund, mörkfruktig och komplex med bra djup, lena tanniner, rå kakao och viss mineralton innan en frisk, syrligt fruktig avslutning.
Campo al Pero är en sann boutique-producent i Bolgheri som är resultatet av Maurizio Piccolis passion för vin och hans fru Doriana Cerbaros vetenskapliga sida där hon på ett ytterst noggrant sätt valde ut de perfekta odlingsmarkerna för just druvorna som skulle kunna bli deras drömvin. Just dessa fyra hektar odlingsmarker ligger mellan städerna Grosetto och Livorno och innehåller perfekta åldrade vinrankor med Vermentino, Sangiovese, Merlot, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon. Första årgången lanserades 2006 och sedan dess har Maurizios viner blivit kultförklarade. Hans Zephyro Bolgheri Rosso är en blandning av Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot i klassisk Bolgheri/Super-Toscana stil.