Servera runt 10°C till lite lyxigare fiskrätter. Tack vare sin rondör, gör det sig väldigt bra till toskanska antipasti-rätter och kallskuret, gärna med mjuka ostar.
Aromer av citrus och vilda blommor med minerala anteckningar. Livliga och komplicerade smaker, med inslag av ekfat och en lång finish.
Campo al Pero är en sann boutique-producent i Bolgheri som är resultatet av Maurizio Piccolis passion för vin och hans fru Doriana Cerbaros vetenskapliga sida där hon på ett ytterst noggrant sätt valde ut de perfekta odlingsmarkerna för just druvorna som skulle kunna bli deras drömvin. Just dessa fyra hektar odlingsmarker ligger mellan städerna Grosetto och Livorno och innehåller perfekta åldrade vinrankor med Vermentino, Sangiovese, Merlot och Cabernet Sauvignon. Första årgången lanserades 2006 och sedan dess har Maurizios viner blivit kultförklarade. Just hans Vermentino är ett krispigt, klassiskt havsinspirerat från Liguriska havet med mineral, päronsplit och stenfrukt.