Årgångar snart i lager

 • 2021
  Kommer vecka 16
  750 ml
  Vitt guldkorn från soliga södra Frankrike!

Beskrivning

Cabaliés popularitet är baserad på en sällsynt kombination av imponerande fyllighet och lättdrucken mjukhet. Att återskapa detta i en vit version var ingen lätt uppgift, men Cabaliés maestro Hervé Sabardeil har gjort det. Efter år av sökande, blandande och hårt arbete har burit frukt i detta, hans ultimata uttryck för ett sydfranskt vitvin. Den magiska druvblandningen är Viognier för kaprifolaromer och mjuk konsistens, Muscat för bländande aromatiska druviga noter och Colom för att hålla allt friskt skarp och detaljerat. Och naturligtvis, de andra huvudingredienserna är klart sydfranskt solsken, som mognar druvorna till perfektion, och medelhavsvindar som håller dem friska.

Passar till

Servera lätt kyld runt 8-12 grader. Bräddfylld med tropisk frukt vilket gör det perfekt tillsammans med grillade skaldjur eller kyckling.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Sydfrankrike
Producent
Vindivin
Huvuddruva
Viognier
Druvor
75% Viognier, 20% Muscat, 10% Colombard
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.0g/100ml
Alkoholhalt
12%
 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Huvuddruva

  Viognier

  Den gröna vindruvan Viognier Dore tillhör arten Vitis Vinifera. I de flesta fall ger Viognierdruvan torra, lätta och kryddiga viner. Däremot använder vinproducenter även druvan som inblandningsdruva i röda viner. Framförallt är den viktig för viner producerade från Côte-Rôtie i norra Rhônedalen.

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.