Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Kombinationen av varma dagar och kalla nätter gör detta område idealiskt för odling av Pinot Grigio-druvor. Denna presenterar aromer av vit persika, päron och mogen frukt. Vingården är skyddad av de omgivande bergen och dess idealiska öst/väst exponering tillsammans med sitt "Pergola Trentina" system säkerställer perfekta mognadsförhållanden.

Passar till

Servera runt 8-12°C, tillsammans med enklare skaldjursrätter, antipasti, en tomatbaserad pasta med musslor, eller varför inte med sushi.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Italien
Region
Trentino
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Pinot Grigio
Druvor
85% Pinot Grigio, 15% övriga regionala druvor
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
 • Producent

  EnoItalia

  EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

 • Huvuddruva

  Pinot Grigio

  Pinot Grigio, Pinot Gris eller Grauburgunder är en grön/grå druva från arten Vinis vinifera som härstammar från Ungern på 1500-talet. Idag produceras Pinot Grigio i Italien, Pinot Gris i Frankrike och Grauburgunder i Tyskland. Alla är samma druva, färgmutationer av Pinot Noir, men heter annorlunda beroende på vart de produceras.

 • Region

  Trentino

  Trentino är ett italienskt vinområde på Dolomiternas sluttning.
  I Trentino produceras flera viner som har specifika DOC. Bland dem det mousserande vinet Trento DOC som följer strikta tillverkningsregler. 

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.