Bustamante Edición Limitada 'La Orilla´ 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris
Bustamante Edición Limitada 'La Orilla´ 2013 Cabernet Sauvignon

Bustamante Edición Limitada 'La Orilla´ 2013

Bustamante Edición Limitada 'La Orilla´ 2013

Tillfälligt slut

Pris 172 kr 199 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2023
Karaktär
Smakrik, elegant BDX-blend
Färg
Djupt blålila
Land
Region
Distrikt
Producent
Bustamante
Huvuddruva
Druvor
Cabernet Sauvignon, Carmenére, Merlot
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Mörk, djup doft av plommon, körsbär, svarta vinbär och peppar. Tydliga fatkaraktärer i bakgrunden. Fyllig, stor smak med mycket mörka bär, choklad, rostad kakao, peppar och örter. Bra tanniner, frisk syra och en lång, mjuk avslutning.

Passar till

Dekantera i minst en timme och servera runt 16-20°C till t. ex. rostbiff av premiumkvalitet eller en stor och smakrik gryta.

Beskrivning

Familjen Bustamante har varit vinodlare i Chile sedan vin började produceras i landet och var bland de första att plantera franska vinstockar runt 1900 blankt. Sedan dess har de varit en av de främsta odlarna i Maule Valley och alla de större vinfirmorna står på kö för att få köpas druvor från familjens knappt 100 hektar. Varje år gör de dock två viner under egna etiketter, Mantum och La Orilla som bägge alltid är en limiterad edition av de druvorna som står ut mest vid givet års skörd. Resultatet blir löjligt smakrika, mustiga viner för en bråkdel av vad de skulle kosta under ett mer känt varumärke. La Orilla är en Bordeaux-blend på gamla Cabernet Sauvignon, Carmenére och Merlot-stockar.