• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner

Cava


Cava är det självklara valet att skåla i för spanjorerna. 90 % av all Cava i Spanien produceras i Pendès distriktet. Övriga 10 % Cava produceras bland annat i Rioja och Navarra. Till skillnad från Champagne och Prosecco som är områdesbetecknade är Cava tillåtet att tillverkas i hela Spaniens alla DO distrikt.
Läs mer om Cava
Tillåtna druvor för Cava är Macabeo, xarel-lo, Parellada, Garnacha tinta, Monastrell, Chardonnay och Pinot Noir tidigare var de det endast de Spanska druvsorterna som var tillåtna och Chardonnay och Pinot Noir har tillkommit på senare tid. Det är fortfarande väldigt delade meningar kring hur okej de nya druvsorterna är att använda. De flesta lagringsbara Cava görs nu mera på druvrena xarel-lo. Metoden för att framställa Cava är den traditionella metod alltså som man gör Champagne och det innebär en andra jäsning på flaska med tillsättning av jäst och socker. En Cava måste lagras minst 9 månader på flaska, en Cava reserva minst 15 månader och en Cava Gran Reserva har en lagringdtid på minst 30 månader men de flesta Gran Reservor har lagrats lägre än så.

Populärt just nu!