• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Bougrier Signature Rose 2017 Gamay

Bougrier Signature Rose 2017

"Frisk och fruktig blend från Loire"

Pris 99 kr 109 kr

Årgångar i lager

  • 2018
    99 kr 109 kr
    750 ml
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht.
Karaktär
Frisk och bärig
Färg
Ljust laxrosa
Land
Region
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
40% Gamay, 40% Cabernet Franc, 20% Pinot Noir
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
6 g/l
Alkoholhalt
12%

Doft & Smak

Fruktig, ren och bärig doft av hallon , körsbär och citrusfrukter. Frisk, ren och medelfyllig smak av hallon, grape, citrus och örter. Mineralton och en frisk syra i avslutningen.

Passar till

Användbart rosé som både passar bra som aperitif, till sommarens sallader eller till eleganta kycklingrätter. Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!