• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Bougrier Collection Touraine Sauvignon Blanc AOP 2018 Sauvignon Blanc

Bougrier Collection Touraine Sauvignon Blanc AOP 2018

Bougrier Collection Touraine Sauvignon Blanc AOP 2018

"Frisk och ren, klassisk Touraine!"

Pris 129 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medan ungt och fruktigt
Karaktär
Friskt & Aromatiskt
Färg
Ljust halmgult
Land
Region
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Vitt
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Frisk och ren doft av lime, krusbär, nyklippt gräs och våt sten. Krispig, ren och citrusfruktig smak med tydlig grapezest, gräsig ton och en avslutning med hög syra.

Passar till

Krispigt och gott som det är när du är sugen på just något riktigt fräscht eller till rökt lax, getostsallad eller färska skaldjur. Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!