• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Bordeaux + Vilt!
Bordeaux världens vinhuvudstad!

Bordeaux är hemvist till några utav världens bäst ansedda viner. Allt i från kraftfulla och tanninstrama till runda och mjuka. Bordeaux delas upp i den högra och vänstra stranden. Varpå den vänstra stranden har grusig jordmån vilket är idealiskt för Cabernet Sauvignon och därför är det den mest använda druvan här, dock är nästintill alla viner från Bordeaux blends på olika druvor. Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc är de vanligaste men ibland använder man sig även av en liten del Petit Verdot för att extrahera vinerna. Talar man istället om den högra stranden så är jordmånen mörkare och lerigare, där trivs Merlot bra. Därför består de flesta vinerna här av Merlot samt Cabernet Franc.

När det kommer till de vita vinerna i Bordeaux så är druvorna istället Sauvignon Blanc och Semillon i olika stilar, allt från krispiga, friska och aromatiska till fatade och fylliga med lång lagringsbarhet. Samma två gröna druvor gäller för de Mousserande vinerna som görs enligt traditionella metoder. Läckert bubblande med massor av fräschör!

Vinerna från Bordeaux passar perfekt till höstens alla mysiga middagar. Det vita till skaldjursterrinen eller till den fylliga jordärtskockssoppan som serveras till förrätt, sedan de mustiga röda till de långkokade grytorna på de vilda inslagen.

I denna fulländade samling om åtta flaskor får du testa på klassiska Bordeauxblends allt från mjuka blåfruktiga till tanninrika med röda bär och läder som smakprofil för de röda vinerna, vidare till det vitt krispiga och smakrika

Innehåll
8 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

 • Bistro Chic Merlot Cabernet Syrah 2019

  Antal:2
  99 kr
 • Château la Verriere Bordeaux Supérieur 2018

  Antal:2
  149 kr
 • Château L´Hermitage Grande Reserve Graves Blanc 2019

  Antal:2
  149 kr 169 kr
 • Comte de Gironde Bordeaux 2018

  Antal:2
  99 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS