Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Mousserande vin & bubbel
  • Champagne Frankrike
  • Brödigt & fylligt
  • Nyhet
Bollinger Champagne PNVZ19 Pinot Noir

Bollinger Champagne PNVZ19

1 499kr

Sötma
Fyllighet
1 flaskor
Bollinger Champagne PNVZ19 Pinot Noir
Bollinger Champagne PNVZ19 1 499kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
23 st

Prestige champagne på 100% pinot noir i lyxig skrud!

Perfekt till Carpaccio på Pilgrimsmussla med citrus vinaigrette, till Anka à l’orange samt till Kvitten och mandel tårta. Avnjut nu eller glöm bort i vinkällaren länge. Servera vinet mellan 10-11 grader

Aromer av honung, röd frukt, kvitten och kanderad citrus, marsipan samt blodapelsin kompletterar en doft full av söta kryddor och en uppfriskande hint av mentol. Smaken är elegant, diskret men samtidigt rik, expansiv med en finish full av confiterad citron som förstärker vinets fräschör. Verkligen något för den riktiga vinentusiasten att inte missa!

Omdömen

Beskrivning

Pinot Noir är en av grundpelarna i Bollinger och producenten har byggt upp sitt rykte genom att visa upp druvans storhet. PN-cuvée är resultatet av en lång forskning om de olika stilarna av just pinot noir och dess olika ursprung i Champagne.

PN är fortsättning på producentens arv och en bekräftelse på den legendariska Bollinger-stilen, samtidigt som det är ett vin som återuppfinner sig själv år efter år. På så sätt erbjuder varje ny utgåva en ny tolkning av Maison Bollingers vingårdar och savoir-faire.

PNAYC19 består av 53 % från årgång 2019 och 47 % reservviner, varav en stor andel är Bollingers berömda reservmagnum (i detta fall 2009 Verzenay Pinot), plus lite från 2017 och 2016.

PNVZ 19 jäste på lika stora andelar ekfat som ståltankar.

Dosagen är 6 gram per liter, men intrycket är en något torrare stil. Kombinationen av en mycket varm basårgång blandat med en hög andel reservviner uppvisas en champagne av anmärkningsvärd komplexitet och textur.


Populära viner med samma druva

Andra har också köpt