Bodegas Ego Goru Organic 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin Prisvinnande vin
Bodegas Ego Goru Organic 2016 Monastrell
Ekologiskt vin
Neleman Tempranillo-Monastrell 2016

Pris: 119 kr

Bodegas Ego Goru Organic 2016

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu medan ungt och fruktigt
Karaktär
Fruktigt och kryddigt
Färg
Mörkt körsbärsröd med lila kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Bodegas Ego
Huvuddruva
Druvor
100% Monastrell
Typ
Rött
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14,0%
Se även

Doft & Smak

Ren, väldigt bärig och aromatisk doft med mycket körsbär, vinbär och vilda örter. Mörkare toner från blåbär, svartpeppar och violer i bakgrunden. Rund, len och medelfyllig smak med saftig, ren frukt av körsbär, blåbär och tranbär, runda tanniner, frisk syra och en frisk avslutning.

Utmärkelser

88 poäng Gilbert & Gaillard

Passar till

Bra allroundvin till pasta med örter, kryddiga korvar eller charkuterier, pizza eller mellanlagrade ostar. Servera svalt kring 18-19 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Bodegas Ego är beläget i hjärtat av distriktet Jumilla i sydöstra Spanien och har snabbt blivit en av årets nya favoriter! Producenten äger 25 hektar vinodlingar som främst består av tempranillo, syrah och den lokala stjärnan monastrell, alla med en relativt hög ålder på sina vinstockar. Företaget är grundat av en grupp nära vänner som alla delade fascinationen för monastrell-druvan och därför hamnade just i Jumilla. Vinmakningsfilosofin är enkel; traditionella metoder i kombination med de modernaste verktygen och teknikerna. Goru Organic är en ren Monastrell från 25 år gamla vinstockar.

Populära viner med samma druva