Bodegas Ego Fuerza 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Bodegas Ego Fuerza 2014 Monastrell
Ekologiskt vin
Neleman Monastrell-Tempranillo Reserva 2013

Pris: 149 kr

Bodegas Ego Fuerza 2014

Pris 149 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Smakrik och fatad
Färg
Djupt blålila med mörka kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Bodegas Ego
Huvuddruva
Druvor
75% Monastrell, 25% Cabernet Sauvignon
Typ
Rött
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Elegant, djup doft med mycket mörka skogsbär, dova kryddor och en härlig, rostad och lite rökt fatkaraktär med kaffe, kakao och cigarrlåda. Medelfyllig till fyllig smak med mycket mörk frukt, stor kryddighet och bra bett i tanninerna. Tydlig, rostad ekfatskaraktär med choklad, mocca och kaffebönor innan en stor, fruktig avslutning.

Utmärkelser

90 poäng Guia Penin
89 poäng Gilbert & Gaillard

Passar till

Härligt köttvin som passar det mesta med lite klass från grillen, grytor från spisen eller ostbrickan. Servera svalt, runt 18-19 grader.

Beskrivning

Bodegas Ego är beläget i hjärtat av distriktet Jumilla i sydöstra Spanien och har snabbt blivit en av årets nya favoriter! Producenten äger 25 hektar vinodlingar som främst består av Tempranillo, Syrah och den lokala stjärnan Monastrell, alla med en relativt hög ålder på sina vinstockar. Företaget är grundat av en grupp nära vänner som alla delade fascinationen för Monastrell-druvan och därför hamnade just i Jumilla. Vinmakningsfilosofin är enkel; traditionella metoder i kombination med de modernaste verktygen och teknikerna. Fuerza är ett vin på producentens premium-selektion av Monastrell och Cabernet Sauvignon.