• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Bodegas Barahonda Barrica 2015 Monastrell

Bodegas Barahonda Barrica 2015

Pris 142 kr

Årgångar i lager

  • 2016
    159 kr
    750 ml
Lagring
Drick nu eller till och med 2020
Karaktär
Fruktig, smakrik och rostad
Färg
Djupt blålila
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
75% Monastrell, 25% Syrah
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Mogna och stora aromer av mörk frukt såsom körsbär, björnbär, svarta vinbär och peppar tillsammans med en rostad karaktär från ekfaten. Stora, smakrika och fruktiga smaker med tydliga ekfatskaraktärer av choklad och kaffe. Bra tanniner med en fin syra och trevlig längd.

Utmärkelser

Guld Concours Mondial de Bruxelles
Guld Concours Sakura Awards
91 poäng Robert Parker

Passar till

Servera svalt runt 16-18 grader. Ett brett matvin som passar till allt ifrån fläsk till rätter på nötkött och lagrade ostar. Allround på ett bra sätt.

Beskrivning

Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! Deras rödvin Barrica är en blend på Monastrell och Syrah som är ett perfekt allroundvin med mycket frukt och ekfatskaraktär.

Populära viner med samma druva