• Gratis hemleverans, 1-2 dagar Fri frakt
  • Snabb hemleverans, 1-2 dagar Snabb hemleverans, 1-2 dagar
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Blank Sauvignon Blanc 2018 Sauvignon Blanc

Blank Sauvignon Blanc 2018

Blank Sauvignon Blanc 2018

"Äntligen! Många kunder har länge frågat efter en blank flaska utan etikett för att själva kunna bestämma hur den skall se ut. Vi lyckades beställa ett antal flaskor fantastisk Sauvignon Blanc från vår favoritproducent – Famille Bougrier - för ändamålet. "

Pris 119 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
486 st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt, fruktigt och torrt
Färg
Ljust halmgult med gröna stråk
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12,0%

Doft & Smak

Väldigt frisk, mineralrik doft med mycket grapefrukt, lime och äpplen. Krispig och ren smak med tropiska toner, citrus, gräs och mineral. Bra, frisk och ren avslutning.

Passar till

Den krispig syran och rena avslutningen gör vinet perfekt till färska eller pocherade skaldjur eller till kycklingrätter, sallader och alla med getost. Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Redan 1885 grundade familjen Bougrier sin vinfirma i Loire och idag, sex generationer senare är det fortfarande i familjens regi och ägo som verksamheten bedrivs. Generation för generation har de utvecklat affären och vingårdarna och hela tiden vässat varje liten aspekt i odlingen och produktionen. Idag är Bougrier ett av de stora namnen i Loire med vingårdar i alla de namnkunniga apellationerna men är också kända för sina mer generiska viner som blandas från alla deras vingårdslägen. Produktionen sker via tre olika vingårdar i Touraine, Anjou och Muscadet. Familjen har nu lyckats få sina viner serverade på de flesta av Frankrikes bättre restauranger och från och med våren 2018 är de nu tillgängliga på den svenska marknaden!