Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Languedoc-Roussillon Frankrike
Bijou de Sophie Valrose Rosé 2023 Cinsault

Bijou de Sophie Valrose Rosé 2023

149kr

1 flaskor
Bijou de Sophie Valrose Rosé 2023 Cinsault
Bijou de Sophie Valrose Rosé 2023 149kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
500+ st

Hållbar rosé med stor fräschör. En hyllning till kvinnan!

Det perfekta vinet till kanapéer, skaldjur, vit fisk och sallader. Servera kring 10 grader.

Elegant i doften med aromer av vilda jordgubbar, citrus och delikata florala toner. Smaken är rund och krämig med en uppfriskande syra och silkeslen avslutning. Vinet är veganvänligt.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 12.5%
  • Sockerhalt 0.4g/100ml
  • Rosévin

Omdömen

Beskrivning

Vinmakning: 

Druvorna skördas tidigt på morgonen när temperaturen är lägre för att bevara den friska syran och för balanserade sockernivåer. Efter det direktpressas druvorna och syrahdruvorna genomgår en  lätt maceration på sina skal.

En lång och sval vinifiering äger rum för att maximera smakspektrumet. Slutligen, efter jäsning, blandas de fyra druvsorterna innan klarning och kylstabilisering genomförs.

Legenden om Sophie Valrose:

Le Bijou de Sophie Valrose är uppkallad efter en kvinna som arbetade i Languedocs vingårdar under slutet av 1800-talet och blev något av en lokal hjälte. På den tiden var det främst kvinnor som arbetade i vingårdarna och skördade vinrankorna. Tyvärr behandlades dessa kvinnor ofta illa, överarbetades och fick dåligt betalt. Sophie kämpade för kvinnors rättigheter och förbättrade drastiskt förhållandena för sina kvinnliga kollegor i vingården där hon arbetade. Bijou är en hyllning till hennes och hennes historia finnas att läsa på baksidan av varje såld flaska. Vinerna är tillverkade av druvor från handskördade buskvinstockar, liknande de som Sophie själv skulle ha skördat för många år sedan.

Utmärkelser

Guld - Japan’s Sakura Women’s Wine Awards 2024

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling