Vinmakning:
Druvorna skördas tidigt på morgonen när temperaturen är lägre för att bevara den friska syran och för balanserade sockernivåer. Efter det direktpressas druvorna och syrahdruvorna genomgår en lätt maceration på sina skal.
En lång och sval vinifiering äger rum för att maximera smakspektrumet. Slutligen, efter jäsning, blandas de fyra druvsorterna innan klarning och kylstabilisering genomförs.
Legenden om Sophie Valrose:
Le Bijou de Sophie Valrose är uppkallad efter en kvinna som arbetade i Languedocs vingårdar under slutet av 1800-talet och blev något av en lokal hjälte. På den tiden var det främst kvinnor som arbetade i vingårdarna och skördade vinrankorna. Tyvärr behandlades dessa kvinnor ofta illa, överarbetades och fick dåligt betalt. Sophie kämpade för kvinnors rättigheter och förbättrade drastiskt förhållandena för sina kvinnliga kollegor i vingården där hon arbetade. Bijou är en hyllning till hennes och hennes historia finnas att läsa på baksidan av varje såld flaska. Vinerna är tillverkade av druvor från handskördade buskvinstockar, liknande de som Sophie själv skulle ha skördat för många år sedan.