• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 22 960 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Vinlådan Innehåller

 • Betis Rioja Semi Crianza 2015 (6 Flaskor I Trälåda)

  Fruktig, rund och frisk doft av björnbär, röda körsbär, lakrits och örter. Medelfyllig, igen mycket fruktig, smak med skogsbär, körsbär, peppar och lakrtisrot tillsammans med lena ekfatstoner, frisk syra och och rund, mjuk avslutning.

  6st

  116kr

  Beskrivning

  Betis Semi Crianza är ett projekt från en av Riojas modernaste producenter, Bodegas Burgo Viejo. Efter att i åratal ha sålt sina druvor till olika kooperativ i regionen beslutade sig sex odlarfamiljer för att slå sig ihop och göra viner under egen etikett. Detta var 20 år sedan och idag är producenten en av de ledande producenterna med state-of-the-art produktionsfaciliteter. Det i kombination med högkvalitativa druvor gör att de kan producera riktigt snygga, traditionella och prisvärda Riojaviner i alla klassificeringar. Deras semi-Crianza, vilket betyder att vinet har mognat cirka 6 månader på fat, är ett klassiskt, rent och publikt vin som passar de flesta!

  Passar till

  Bra allroundvin som passar allt från husman till en bra viltgryta. Också bra till buffé, ostar eller som mysvin. Servera lite svalt, kring 18-19 grader.

  Utmärkelser

  Guld - Berliner Wine Trophy 2016

  Produktinformation

  Lagring
  Drick nu eller inom 2 år
  Karaktär
  Kryddigt & Mustigt
  Färg
  Rubinrött med blå kant
  Land
  Spanien
  Region
  Rioja
  Producent
  Burgo viejo
  Huvuddruva
  Tempranillo
  Druvor
  85% Tempranillo, 10% Garnacha, 5 % Carignan
  Typ
  Passar till
  Volym
  750 ml
  Sockerhalt
  0.3 g/100ml
  Alkoholhalt
  13%
  Se även
 • Huvuddruva

  Tempranillo

  Spaniens stolthet och nationaldruva. 
  Namnet på druvan kommer av det spanska ordet temprano som betyder tidigt vilket känns naturligt då Tempranillo är en druva som mognar just tidigt. Nedan finner du ett gäng bra exemplar.

 • Region

  Rioja

  Rioja räknas utan tvekan till en av vinvärldens mest klassiska regioner och det mest berömda distriktet i Spanien. Vem har inte hört talas om Rioja?

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga, mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad och ekfatet. 

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.