• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
  • Vinlåda

Betis Rioja Semi Crianza 2015 (6 Flaskor I Trälåda)

  • 6 flaskor

Betis Semi Crianza är ett projekt från en av Riojas modernaste producenter, Bodegas Burgo Viejo. Efter att i åratal ha sålt sina druvor till olika kooperativ i regionen beslutade sig sex odlarfamiljer för att slå sig ihop och göra viner under egen etikett. Detta var 20 år sedan och idag är producenten en av de ledande producenterna med state-of-the-art produktionsfaciliteter. Det i kombination med högkvalitativa druvor gör att de kan producera riktigt snygga, traditionella och prisvärda Riojaviner i alla klassificeringar. Deras semi-Crianza, vilket betyder att vinet har mognat cirka 6 månader på fat, är ett klassiskt, rent och publikt vin som passar de flesta. Vinet har bland annat fått guld nyligen i en stor internationell vintävling!

Lagring: Drick nu till och med 2020

Karaktär: Fruktigt och kryddigt

Färg: Rubinröd med lila kant

Land: Spanien

Region: Rioja

Passar till: Bra allroundvin som passar allt från husman till en bra viltgryta. Också bra till buffé, ostar eller som mysvin. Servera lite svalt, kring 18-19 grader.

Druvor: 85% Tempranillo, 10% Garnacha, 5% Carignan

Doft & Smak

Fruktig, rund och frisk doft av björnbär, röda körsbär, lakrits och örter. Medelfyllig, igen mycket fruktig, smak med skogsbär, körsbär, peppar och lakrtisrot tillsammans med lena ekfatstoner, frisk syra och och rund, mjuk avslutning.

Priser:

Guld  - Berliner Wein Trophy 2016

Alkoholhalt: 13,0 %

699kr

  • Tillfälligt slut
Lagerstatus:
Tillfälligt slut

Produktinformation

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Tillfälligt slut

Vinlådan Innehåller

  • Betis Rioja Semi Crianza 2015 (6 Flaskor I Trälåda)

    Antal:6
    116 kr

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS