Passar till

Servera vinet kring 18 grader. Perfekt till risotto, lammfilé med rostad potatis och mustig rödvinssås samt till tryffel- och smördoftande pasta.

Utmärkelser

94 Poäng - Vinous
95 Poäng - Robert Parker
94 Poäng - Decanter

Produktinformation

Lagerstatus
12 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barbaresco
Producent
Produttori del Barbaresco
Huvuddruva
Nebbiolo
Druvor
100% Nebbiolo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Producent

  Produttori del Barbaresco

  Ett av Italiens bäst ansedda vinkooperativ!

  Produttori del Barbaresco grundades år 1958 och besitter nu över 100 hektar vingårdsmark av druvan Nebbiolo, i Barbaresco. Sammanlagt drar kooperativet nytta av flera hundra års erfarenhet av både odling och vinmakning. Vinkritikern Robert Parker har själv gett toppbetyg till producentens viner och anser att de är några utav de bästa i världen. 

 • Huvuddruva

  Nebbiolo

  Nebbiolo- den ädlaste och enda tillåtna druvan i de legendariska Piemontesiska vinerna  Barolo och Barbarescco. Dock är Nebbiolo så mycket mer än bara dessa viner och här har du möjlighet att upptäcka dess brädd.

 • Region

  Piemonte

  Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco.

 • Distrikt

  Barbaresco

  Barbaresco - här tillverkas ett av Italiens främsta röda viner.
  Barbaresco är ett vindistrikt i italienska Piedmont där främst druvan Nebbiolo odlas. Här tillverkas röda viner som håller högsta klass.