• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Barahonda Summum 2017 Monastrell

Barahonda Summum 2017

Pris 299 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
39 st
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2025
Karaktär
Fylligt och smakrikt
Färg
Djupt blålila med svart kant
Druvor
100% Monastrell
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14,5%
Se även

Doft & Smak

Stora, syltiga och inbjudande aromer med massor av björnbär, plommon mörka körsbär och choklad. Fylliga och koncentrerade smaker av frukt, björnbärsmarmelad, svarta vinbär och moreller tillsammans med rostade ekfatskaraktärer. Sköna tanniner som tillsammans med en fast och frisk struktur skvallrar om bra lagringsduglighet i det långa och ihållande avslutet.

Passar till

Servera svalt runt 15-16 grader, gärna efter en stund i karaff. Gott tillsammans med smakrika kötträtter, långkok, hemgjord hamburgare eller till ostbrickan. Funkar också väldigt bra till desserter med mörk choklad.

Beskrivning

Bodegas Barahonda är en av våra favoritproducenter tack vare deras otroliga prisvärdhet rakt igenom hela sortimentet. Beläget i Yecla, en lite bortglömd pärla några mil väster om Alicante, odlar de små, kvalitativa vinrankor på hög höjd vilket resulterar i koncentrerade och smakrika viner som alltid överraskar i sin storhet. Familjen Candela dominerar vinproduktionen i området med flera stora vinerier men det är Bodegas Barahonda som är deras flaggskepp där de uteslutande producerar kvalitetsvin som ständigt hyllas i internationell vinpress. Just Summum är dessutom deras absoluta toppvin! Vinet är ekologiskt producerat, dock ej certifierat. Yeclatopp!

Populära viner med samma druva