• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Barahonda El Bicho Raro 2016 Tintorera

Barahonda El Bicho Raro 2016

"Senaste tillskottet i Barahondas portfölj är en Tintorera-dominerad smakmaskin från Yecla!"

Pris 229 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
120 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Komplext & Fruktigt
Färg
Mörkt rubinröd med mörklila kant
Land
Spanien
Region
Murcia
Distrikt
Yecla
Klassificering
DO
Producent
Bodegas Barahonda
Huvuddruva
Tintorera
Druvor
70% Tintorera, 20% Syrah, 10% Monastrell
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
15%
Se även

Doft & Smak

Fruktigt, djupt vin med mycket ekfatstoner, kryddor och röda bär. Medelfyllig till fyllig smak med vinbär, körsbär, plommon och rostade fat. Sköna chokladtoner med peppar, frisk syra och bra tanninstruktur.

Utmärkelser

93 poäng James Suckling

Passar till

Ett komplext och relativt stort vin som passar ihop med en bred palett av mat som alla typer av kraftigare kötträtter, grytor, lagrade ostar och patéer. Servera riktigt svalt för att låta frukten skina, mellan 16-18 grader.

Beskrivning

Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! “Bicho raro” betyder udda insekt vilket oftast används i spanskan för att beskriva någon som är annorlunda med lite slang. I detta fallet är vinet udda i och med att det inte är Monastrell-druvan som dominerar (vilket den gör i de flesta andra viner från producenten) utan Tintorera. Yeclatopp!