• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Aristocratico Valpolicella Ripasso 2018

"Fyllig Ripasso så nära Amarone man kan komma i en samling om sex buteljer i snygg trälåda."

Pris 899 kr 1 090 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. EnoItalia grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade producenter med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i nästan alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Just deras Aristocratico Ripasso är en smakrik, klassisk och fruktig Ripasso (vin som jäser på skalresterna från Amarone-produktionen) i läcker trälåda.

Lagring: Drick nu till och med 2022

Karaktär: Fruktigt och smakrikt

Färg: Djupt purpurrött

Land: Italien

Region: Venetien

Appellation: DOC Valpolicella Ripasso

Passar till: Drick till typiska italienska vardagsrätter som pasta, pizza, ostar eller en risotto med svamp. Servera svalt, kring 18-19 grader.

Druvor: 70% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella

Doft & Smak: Stor, syltig och varm doft av körsbär, plommon, vinbär och peppar. Medelfyllig, rund och fruktig smak med tydlig körsbärsfrukt. Varm munkänsla, mycket choklad, kakao och kryddor tillsammans med tanniner, syra och en mjuk avslutning.

Priser:

Guld - Mundus Vini, 2019
Guld - International Wine & Spirit Competition, 2019

Alkoholhalt: 14%

* Trälådans utseende kan avvika från den på bilden.

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
100+ st

Vinlådan Innehåller

  • Aristocratico Valpolicella Ripasso 2018 (i trälåda)

    Antal:6
    149 kr 179 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS