Beskrivning

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Aristocratico Lugana är frisk, torr och fruktig, med en fin balans mellan sötma och syra.

Passar till

Servera runt 8-12°C till antipasti, charkuterier, t.ex. prosciutto, salami och lite syrlig färsk ost. På Gardasjöns restauranger serveras det ofta till öring, ål och annan sötvattenfisk.

Utmärkelser

Guld - Gilbert & Gaillard, 2021
Guld - Berliner Wein Trophy, 2021

Produktinformation

Lagerstatus
214 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Italien
Region
Lombardiet
Producent
Aristocratico
Huvuddruva
Trebbiano
Druvor
90% Trebbiano, 10% övriga lokala druvor
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.6g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  Aristocratico

  Essensen av aristokratisk elegans - så beskrivs vinerna i den här serien. Typiska viner från kända italienska vinregioner som valts ut, skapats och förpackats med stil och klass.

 • Huvuddruva

  Trebbiano

  Den tåliga druvan med många användningsområden.
  Trebbiano är en tålig druvfamilj som ger stora skördar. Den kommer ursprungligen från Italien men är nu spridd till flertalet vinregioner i världen.

 • Region

  Lombardiet

  En stor vinregion i norra delen av Italien.
  Lombardiet ligger i norra Italien och är en stor region med olika sorters klimat där det produceras viner av olika karaktär.

 • Karaktär

  Friskt & Fruktigt

  Som namnet antyder är vinerna i denna kategori friska med en hög fruktsyra. Ofta med smakaromer som citrus och stenfrukt.