• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Aristocratico Lugana 2019

"Krispig mineralitet från norra Italien i snygg trälåda."

Pris 799 kr
6 flaskor som levereras i exklusiv trälåda

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett i alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Aristocratico Lugana är frisk, torr och fruktig, med en fin balans mellan sötma och syra.

Lagring: Drick nu, eller inom de närmsta två åren

Karaktär: Friskt, runt och torrt

Färg: Ljust gyllene

Land: Italien

Region: Venetien

Distrikt: DOC Lugana

Passar till: Servera runt 8-12°C till antipasti, en trevlig charkbricka, med blandade skinkor, salami och färska ostar. På restaurangerna funt Gardasjön, serveras den ofta till forell, ål eller andra sötvattenfisk

Druvor: 90% Trebbiano, 10% andra lokala druvor

Doft & Smak: Frisk lätt doft med citrus, päron och plommon med delikata mandelaromer. Smak av päron och melon med subtila mandelnoter och en mineraltonad avslutning.

Alkoholhalt: 13 %

Sockerhalt: 6 g/l

Guld - Gilbert & Gaillard, 2021

6 FLASKOR I TRÄLÅDA

* Trälådans utseende kan avvika från den på bilden.

Innehåll
6 flaskor
Lagerstatus
Bara 1 st kvar

Vinlådan Innehåller

  • Aristocratico Lugana 2019 (i trälåda)

    Antal:6
    129 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS