• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Aristocratico Appassimento Salento 2020 Primitivo

Aristocratico Appassimento Salento 2020

"Populär Appassimento från Italienska klacken i ny årgång!"

Pris 99 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu och 3-4 år framåt
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Mörkt blålila
Land
Italien
Region
Puglia
Distrikt
Salento
Klassifikation
IGP
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Primitivo
Druvor
100% Primitivo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
7 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier

Doft & smak

Mycket fruktig doft med inslag av mörka bär, kanel, vanilj och örter. Mycket fruktig smak med inslag av mörka bär, choklad, vanilj och örter.

Utmärkelser

Brons - International Wine & Spirit Competition, 2019

Passar till

Ett väldigt trevligt alternativ till klassiska italienska rätter, såsom pasta med en tomat- och basilikasås, lasagne eller en kryddig fläskgryta. Servera runt 16-20°C.

Beskrivning

En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning och är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling det bara är möjligt i varje vins ursprung. Aristocratico Appassimento Salento är en smakrik och läcker appassimento.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS