Anselmi I Capitelli Dolce 2015 (halvflaska) Garganega

Anselmi I Capitelli Dolce 2015 (halvflaska)

Pris 299 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
Bara 11 st kvar
Lagring
Drick nu eller spara 5-6 år.
Karaktär
Sött & Fruktigt
Färg
Djupt gyllengul
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Garganega
Typ
Volym
375 ml
Sockerhalt
80 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Djup, gulfruktig och söt doft av aprikoser, marmelad, citronsaft och nötter. Komplex, djupt smak med underbar komplexitet. Mycket gul frukt liknande den i doften, söt, rund munkänsla som kompletteras av en frisk, ren syra i avslutningen.

Passar till

Smakrikt och djupt dessertvin som passar bäst till alla typer av söta bakverk, till mögelostar eller till modell ljusare desserter. Servera kylt, kring 10-11 grader.

Beskrivning

Anselmi driva av pappa Roberto och dotter Lisa där den förstnämnda är vinmakare och den sistnämnda sköter det kommersiella. Idag nämns Anselmi ständigt i första andetaget när man pratar om Italiens bästa vitviner men vägen dit har inte alltid varit glasklar. Roberto tog över firman av sin far, som på den tiden sålde det mesta av skörden och gjorde enklare bordsviner av det som han inte sålde av, och bestämde sig direkt för att gå i rakt motsatt riktning. Roberto ville bara producera kvalitetsviner och satte sig därför på tvären mot Soave-konsortiet då han tyckte de hade alldeles för låga kvalitetskrav. Där och då bröt han sig ur och började producera en form av super-Soave där han deklassificerar sina viner till IGT Veneto men kan istället agera fritt i vineriet och producera viner i yppersta världsklass. Idag är Anselmi en av de producenterna som finns på flest trestjärniga krogars vinlistor och vinerna hyllas för sin unika karaktär för varje år som går. I Capitelli är deras botrytisrötade sötvin på Garganega.