• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
 • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
 • Trygg e-handel Trygg e-handel
Anselmi Capitel Foscarino 2018 Garganega

Anselmi Capitel Foscarino 2018

Pris 199 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st

Årgångar i lager

 • 2018
  199 kr
  750 ml
 • 2019
  199 kr
  750 ml
Lagerstatus
63 st
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Druvigt & Blommigt
Färg
Ljust halmgul
Druvor
80% Garganega, 20% Trebbiano
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även

Doft & Smak

Stor, fruktig och aromatisk doft av citrus, stenfrukt, vita blommor och nötter. Frisk, välbalanserad och fruktig smak med mycket grape, persika, honung och blommor. Bra syra och en lång, ihållande avslutning.

Passar till

Lyxigt höstvin bara som det är (för det är så gott) men också trevligt till alla typer av skaldjursanrättningar, till sallad eller höstens paj. Servera kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Anselmi drivs av pappa Roberto och dotter Lisa där den förstnämnda är vinmakare och den sistnämnda sköter det kommersiella. Idag nämns Anselmi ständigt i första andetaget när man pratar om Italiens bästa vitviner men vägen dit har inte alltid varit glasklar. Roberto tog över firman av sin far, som på den tiden sålde det mesta av skörden och gjorde enklare bordsviner av det som han inte sålde av, och bestämde sig direkt för att gå i rakt motsatt riktning. Roberto ville bara producera kvalitetsviner och satte sig därför på tvären mot Soave-konsortiet då han tyckte de hade alldeles för låga kvalitetskrav. Där och då bröt han sig ur och började producera en form av super-Soave där han deklassificerar sina viner till IGT Veneto men kan istället agera fritt i vineriet och producera viner i yppersta världsklass. Idag är Anselmi en av de producenterna som finns på flest trestjärniga krogars vinlistor och vinerna hyllas för sin unika karaktär för varje år som går. Capitel Foscarino är en single vineyard med Garganega och Trebbiano.