• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Anselmi Capitel Croce 2017 Garganega

Anselmi Capitel Croce 2017

Pris 199 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
171 st
Lagring
Drick nu till och med 2022
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Djupt citrusgul
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Garganega
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13%

Doft & Smak

Stor, komplex och spännande doft med allt från stenfrukt, äpplen, grädde, vanilj och hasselnötter. Smakrik, rund och läcker smak med mycket mogen frukt, stenfrukter, nötter, vitpeppar och yougurt. Bra syra och en len, koncentrerad avslutning.

Passar till

Djupt och koncentrerat vin vilket gör att det passar till smakrika fiskrätter, till grillad kyckling, getost eller grönsallader. Servera kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning


ÅTER I LAGER OKTOBER 2017
Anselmi drivs av pappa Roberto och dotter Lisa där den förstnämnda är vinmakare och den sistnämnda sköter det kommersiella. Idag nämns Anselmi ständigt i första andetaget när man pratar om Italiens bästa vitviner men vägen dit har inte alltid varit glasklar. Roberto tog över firman av sin far, som på den tiden sålde det mesta av skörden och gjorde enklare bordsviner av det som han inte sålde av, och bestämde sig direkt för att gå i rakt motsatt riktning. Roberto ville bara producera kvalitetsviner och satte sig därför på tvären mot Soave-konsortiet då han tyckte de hade alldeles för låga kvalitetskrav. Där och då bröt han sig ur och började producera en form av super-Soave där han deklassificerar sina viner till IGT Veneto men kan istället agera fritt i vineriet och producera viner i yppersta världsklass. Idag är Anselmi en av de producenterna som finns på flest trestjärniga krogars vinlistor och vinerna hyllas för sin unika karaktär för varje år som går. Capitel Croce är en single vineyard på 100% Garganega.