Andrea Biasiotto Prosecco Millessimato Extra Dry Jeroboam (3 liter) Glera

Andrea Biasiotto Prosecco Millessimato Extra Dry Jeroboam (3 liter)

"Världens bästa Prosecco till fyndpris!"

Pris 1 299 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
24 st
Lagring
Drick nu eller inom de kommande 2-3 åren
Karaktär
Torrt och fruktigt
Färg
Ljust halmgul
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Glera
Volym
3000 ml
Sockerhalt
11 g/l
Alkoholhalt
12%
Kategorier

Doft & Smak

Intensiv och aromatisk med massor av fruktiga toner av gröna äpplen, banan, persika tillsammans med tydlig frisk mineralitet och citrus. Krispiga, rena och fräscha smaker med perfekt balans mellan syra och restsötma, vilket ger en mjuk och angenäm stil som kan avnjutas glas för glas. Långt avslut.

Utmärkelser

Best Prosecco DOC Luca Maroni, Annuario dei migliori vini italiani 2016
93 Poäng - Luca Maroni, 2017
Silver - Decanter World Wine Awards, 2017
Silver - Gilbert & Gaillard International Competition, 2016

Passar till

Servera väl kyld runt 9-10 grader som aperitif, till olika förrätter utan alltför aromatisk intensitet, alla typer av grönsaksrätter, skaldjurssallader men kanske framför allt till, enligt Andrea (vinmakaren), hors d'oeuvres i alla dess former.

Beskrivning

Biasiotto är ett familjeföretag i hjärtat av DOC Prosecco, närmare bestämt provinsen Udine i Friuli-Venezia på gränsen mellan Slovenien och Österrike. Företaget har i fyra generationer drivits av familjen Biasiotto och de har sedan i lika många generationer gjort sig ett namn för just produktionen av mousserande viner. Idag har de 35 hektar i sin ägo och den stora majoriteten vigs åt Glera, druvan som är så känd för att producera Prosecco. Trots historiken är de på senare år som producenten fått sitt riktiga erkännande och de två (!) senaste åren har just detta vinet utsetts till Italiens, och därmed världens, bästa Prosecco av Luca Marconi, Italiens främsta vinkritiker! När Magnum inte är stort nog!