Alkoomi White Label Riesling 2018 Riesling

Alkoomi White Label Riesling 2018

"Prisbelönad, elegant och svalklimatsodlad Riesling från härliga Alkoomi i Frankland River"

Pris 139 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagring
Drick nu eller spara 5-7 år från årgången
Karaktär
Frisk & Aromatisk
Färg
Skinande gyllengul
Land
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Riesling
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
12,8%

Doft & Smak

Frisk, väldigt ren och fruktig doft med citrus, gröna äpplen, stenpäron och mineraler. Fräsch, ren stil med massor av saftig frukt som stenfrukter, äpplen och melon. Frisk syra, viss restsötma i bakgrunden och en rund, len avslutning.

Utmärkelser

93 poäng Huan Hooke
Guld Wine Show of Western Australia

Passar till

Underbart som sällskapsvin i trädgården, till buffén med lite asiatiska inslag eller till olika skaldjursrätter. Servera väl kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Druvorna till deras White Label Riesling plockades i gryningen för att bibehålla den eleganta druvkaraktären som definierar ett aromatiskt svalklimatsvin. All jäsning skedde sedan kallt, i ståltank för att bibehålla maximalt med frukt och fräschör. Riktigt snyggt och publikt vin för pengarna och det har redan kammat hem guld och 93 poäng i de få recensioner som än så länge kommit.

Om producenten

Alkoomi är en av våra äldsta samarbetspartners och en av de klassiska producenterna i Western Australia. Deras vingårdar ligger mer specifikt i Frankland River i Great Southern, ett område känt för sina svala och eleganta viner med ett klimat väldigt likt det i Bordeaux. Alkoomi är ett ord från urbefolkningen i Australien och betyder "a place we chose" och som ett gammalt familjeföretag är det verkligen det de gjort. Idag är de en av de större producenterna i regionen och får ständigt utmärkelser för sin prisvärdhet.