Alkoomi White Label Cabernet Merlot 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Alkoomi White Label Cabernet Merlot 2016 Cabernet Sauvignon

Alkoomi White Label Cabernet Merlot 2016

Alkoomi White Label Cabernet Merlot 2016

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 145 kr

Lagerstatus
150 st
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Fruktigt och smakrikt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Distrikt
Producent
Alkoomi Wines
Huvuddruva
Druvor
Cabernet Sauvignon, Merlot
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Fruktig, rund doft med mycket skogsbär som björnbär, blåbär och svarta vinbär tillsammans med torkade örter och lite vanilj. Medelfyllig, rund och saftig smak med mycket bär och frukter, trevlig mörk kryddighet och tydliga fatkaraktärer i form av vanilj och mjölkchoklad. Bra tanninstruktur och en mjuk, len avslutning.

Utmärkelser

91 poäng The Wine Companion

Passar till

Smakrika kötträtter, gärna från grillen, med mycket örtiga tillbehör eller varför inte en vedugnsbakad pizza? Servera svalt, strax under rumstemperatur.

Beskrivning

Alkoomi är en av våra äldsta samarbetspartners och en av de klassiska producenterna i Western Australia. Deras vingårdar ligger mer specifikt i Frankland River i Great Southern, ett område känt för sina svala och eleganta viner med ett klimat väldigt likt det i Bordeaux. Alkoomi är ett ord från urbefolkningen i Australien och betyder "a place we chose" och som ett gammalt familjeföretag är det verkligen det de gjort. Idag är de en av de större producenterna i regionen och får ständigt utmärkelser för sin prisvärdhet. Deras Cabernet Merlot är ett utmärkt exempel på just det med stor frukt och tydliga ekfat.