Alkoomi Melaleuca Riesling 2016 Riesling

Alkoomi Melaleuca Riesling 2016

"Single vineyard Riesling från en av Frankland Rivers stora namn - Alkoomi!"

Pris 249 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Kan drickas nu eller sparas minst 10 år i källaren.
Karaktär
Elegant & Krispigt
Färg
Skinande halmgult med gyllene kant
Land
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Riesling
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Parfymerade dofter av apelsin, blommor och toner av rosenblad, jasmin och komplexa inslag av krydda och minerala toner. Ett elegant och delikat vin, med generösa smaker som kännetecknas av en tydlig citrustouch och en komplex blandning av kaprifol, krydda och kvarts-liknande mineralitet, som kompletteras med en subtil underton av fint texturerad syra.

Utmärkelser

95 poäng Decanter
94 poäng The Wine Companion

Passar till

Servera kylt, runt 8-12°C till grillade skaldjur, finare fiskrätter eller bara solo med goda vänner.

Beskrivning

Melaleuca Riesling är Alkoomis topp-Riesling i deras s k "Icon"-serie. Druvorna till just det här vinet kommer från ett enskilt vingårdsläge planterat redan 1971. Druvorna skördades över flera dagar i mars 2016 och fick sedan kalljäsa innan en viss tid spenderades på jästfällningen för lite mer tyngd i smaken. Vinet är stort, elegant och väldigt komplext som både kan drickas nu men också sparas i alla fall tio år i källaren.

Om producenten

Alkoomi är en av våra äldsta samarbetspartners och en av de klassiska producenterna i Western Australia. Deras vingårdar ligger mer specifikt i Frankland River i Great Southern, ett område känt för sina svala och eleganta viner med ett klimat väldigt likt det i Bordeaux. Alkoomi är ett ord från urbefolkningen i Australien och betyder "a place we chose" och som ett gammalt familjeföretag är det verkligen det de gjort. Idag är de en av de större producenterna i regionen och får ständigt utmärkelser för sin prisvärdhet.