• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Alkoomi Black Label Chardonnay 2017 Chardonnay

Alkoomi Black Label Chardonnay 2017

Alkoomi Black Label Chardonnay 2017

Pris 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
105 st
Lagring
Drick nu till och med 2020
Karaktär
Fruktig och fatad
Färg
Djupt guldgul
Land
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Vitt
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,0%

Doft & Smak

Fruktig och elegant doft av äpplen, småkakor, lime, persikor och melon. Lite skönt nötig karaktär i bakgrunden. Medelfyllig till fyllig smak med stor gul fruktpalett, tydliga fatkaraktärer av brioche och fudge tillsammans med frisk syra och en lång, ren mineral-avslutning.

Utmärkelser

Guld Royal Adelaide Wine Show
95 poäng Wine Showcase Magazine

Passar till

Härligt matvin tack vare sin stora frukt och fatintegration. Prova till grillad fisk eller kyckling eller varför inte ugnsbakad torskrygg med skirat smör. Servera lite kylt, kring 11-12 grader.

Beskrivning

Alkoomi är en av våra äldsta samarbetspartners och en av de klassiska producenterna i Western Australia. Deras vingårdar ligger mer specifikt i Frankland River i Great Southern, ett område känt för sina svala och eleganta viner med ett klimat väldigt likt det i Bordeaux. Alkoomi är ett ord från urbefolkningen i Australien och betyder "a place we chose" och som ett gammalt familjeföretag är det verkligen det de gjort. Idag är de en av de större producenterna i regionen och får ständigt utmärkelser för sin prisvärdhet. Deras Chardonnay från Black Label-serien är ett smakrikt stilexemplar av bra fatad, australisk Chardonnay.